Fotó transzferálás vászonra

Kedves dolognak tartom ajándékba szép képet adni a szeretteinknek,
én is így tettem és elmesélem nektek hogyan is készült.

Mit használtam hozzá?

-üres fehér vászon
-tetszőleges kép
-decoupage ragasztó
-ecset
-szivacs
-egy kis víz

Először is kiválasztjuk a képet amit szeretnék a vászonra varázsolni, majd tükrözzük.
Én az irfanview programot használom hozzá. Érdemes ezt a lépést még otthon megtenni, mert ahol kinyomtattam ott elég nehezen sikerült megoldani. Szóval ha tükröztük mehet a nyomtatás, akár otthon, akár nyomdában, a lényeg, hogy lézernyomtatóval történjen. A tintás elmaszatolódik a ragasztótól.

Ezután a ragasztóval bekenjük a vásznat és a kép képoldalát is, majd egymásra tesszük őket. A vásznon pihenő kép hátoldalát is bekentem ragasztóval és eltettem pihenni.

Miután teljesen megszáradt jöhet a “piszkos munka”. Egy szivacsot bevizezünk és a képet kicsit átáztatva elkezdünk megszabadulni a felesleges papírtól és várjuk, hogy előbukkanjon a képünk. Én az ujjaimmal dörzsölve tudtam a leghatékonyabban eltávolítani a felesleges részeket. Nagyon vigyázzunk, hogy ne áztassuk túl a képet és ne szedjük le a fotót is a vászonról. Úgy gondolom a széleken egy kis kopottas hatás belefér, de mindeninek maradjon meg az arca és a szeme a helyén a fotón.

 

Miután mindent eltávolítottunk amit akartunk jöhet rá egy réteg ragasztó lakk gyanánt. Ezután már csak meg kell, hogy száradjon és kész a saját kezűleg készített vászonképünk. Jó szórakozást kívánok hozzá!

Róla

Havasi Zsuzsi
Havasi Zsuzsi
Szeretem azt az érzést, amikor egy üres vászonból, vagy egy darab anyagból lesz valami új, hasznos, szemetgyönyörködtető.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.