Őz-lámás adventi koszorú

Szeretem magam készíteni az adventi koszorúnkat. Nem csak azért, mert a frappánsabb, jobb kinézetű darabok a boltokban aranyárban vannak. De azért is, mert így pont olyan lesz ez a dísz, amilyennek én szeretném. Mert mégiscsak egy hónapig kint van a nappaliban az asztalon.

Ami kellett hozzá:
– koszorú alap: Néhány éve vettem a Praktikerben egy vastag fémkoszorút, amit minimálként díszítés nélkül is lehet használni. De én mindig a felcicomázás mellett döntök. 🙂– műanyag fenyőgirlandok, olyan amilyennek drótos a közepe: Auchan/Spar
– 4 db ledes gyertya, kisgombák, piros bogyók, és paprikák(?): Praktiker
– sötétzöld színű drót: a kisebb elemek pontos rögzítéséhez
– 1 rézdrótos fényfüzér: Ebay
– 1 csomag nagyméretű. színes csengő: DM
– fehér őz-láma, nagy gomba, nagyobb piros bogyók, műlevelek: a Nyugati pályaudvarhoz közeli kínai bolt a Bajcsyn

Körbegirlandozás
Kétféle girlandot használtam, az egyiknek nincsenek ágai, ezek képezték az alsó réteget, majd ezekre került egy réteg ágas girland. A titok a szoros tekerés és az ágak pontos megnyesése. Például a koszorú alján érdemes levágni néhányat, hogy ne álljon csálén az egész, ha letesszük az asztalra. Csípőfogóval javasolt csinálni, ha van. Én lécvágóval csináltam, mert nekünk ez van és jó éles is, nem kellett erőlködni vele a vágásnál. A levágott ágacskákat fel lehet használni a koszorú többi részének dusításához. Vagy el is lehet tenni, további karácsonyi díszek készítéséhez.

A fényfüzér mindig az első
Ugye ti is ismeritek ezt a karácsonyfa díszítésnél is használt aranyszabályt? Az adventi koszorúnál sincs másképp. Előbb a fényfüzér, aztán a díszek. Én olyan fényfüzért rendeltem az Ebayről, persze sok imádkozás mellett, hogy megérkezzen, amibe kicsi lapos elem kell csak és könnyen eldugható a bekapcsoló egysége az ágak közé.

Felkerült a gombás őz-láma is
Végül pedig jöhetnek a kis díszek. Először a fődíszt érdemes feltenni. Nálam ezek az őz-láma, nagygomba és néhány műlevél voltak. A gomba és a levelek alján volt drót, viszont szegény kis lámának átszúrtam a mellső lábait az erre a célra vett sötétzöld dróttal, majd a girland egyik szálához rögzítettem. Amikor ezekkel megvoltam jöttek a kisebb elemek. A legtöbb elem alján volt drót, már így vettem őket, szóval csak könnyen a girlandhoz rögzítettem őket vele, persze úgy hogy ne lógjanak ki a drótvégek sehol. A csengőknek levágtam az akasztóját és drótot raktam a helyükre és ezeket is rögzítettem a koszorúra.

Az adventi koszorú készítésben az a szuper, hogy igazából a 4 gyertya ami adott és minden mást én találhatok ki hozzá. Az idei koszorú egy kicsit talán konvencionális lett, de korábban készítettem már olyat amin gombok voltak, vagy dínók, sőt olyat is, amin kinder meglepetéses kacatok. És nektek megvan már a koszorútok? 🙂

Róla

Wirth Kinga
Wirth Kinga
Közel a harminchoz rájöttem, hogy vonz a tökéletlenség, mert az olyan szabad és izgalmas. Ellentétben a tökéletességre való törekedéssel, ami mindig feszült, izzadságos és sosincs vége. Nem is nagyon látom értelmét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.