Mosható arctisztító korong

Végre divatba jött a környezetvédelem, aminek én személy szerint nagyon örülök, mert sajnos úgy fest másként nem lehet motiválni az embereket, hogy megóvjuk a bolygónkat. Valljuk be, elég nehéz ezt beilleszteni a mindig rohanó életvitelünkbe, mert mennyivel könnyebb kidobni és bontani egy újat, mint kimosni és újra felhasználni. Most megmutatom, én milyen aprósággal kezdem ezt a hosszú utat a csökkentett szemetelés felé.
Ez pedig nem más, mint a mosható arctisztító korong, az eldobható vattakorong helyett.
Mire volt hozzá szükségem:

-bio bambusz (vagy pamut) frottír anyag

-bögre, ceruza

-tű, cérna, olló

-varrógép – de ez a lépés elhagyható

Először egy asztalra kiterítettem az anyagot két rétegben, majd egy bögrét használtam minta gyanánt, hogy körülbelül mekkora korongokat szeretnék.

Ezeket a kis karikákat kivágtam, ez volt a legmelósabb része az egész folyamatnak. Az ollótól már kicsit ki volt a hüvelykujjam. 😀 A korongokat a puha oldalával befelé fordítottam és összeférceltem úgy, hogy egy pici rést hagytam amin keresztül ki tudtam fordítani.

Akinek nincs varrógépe otthon az csak lezárja az apró rést és kész is a korongja. De aki szeretne biztosra menni, ők végigszaladhatnak rajta a varrógéppel. Én is így tettem.

Először lila cérnával varrtam körbe és nagyon csúnya lett, úgyhogy gyorsan ki is cserélem a cérnát fehérre. 😀

A végén viszont már annyira belejöttem a kis mini korong gyártásába, hogy a munkatársaimnak is vittem belőle néhány darabot mutatóba. 🙂 Bízom benne, hogy a bejegyzésemet olvasva kedvet kaptatok egy kis varráshoz.

 

Róla

Havasi Zsuzsi
Havasi Zsuzsi
Szeretem azt az érzést, amikor egy üres vászonból, vagy egy darab anyagból lesz valami új, hasznos, szemetgyönyörködtető.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.