Batikolt ágynemű

Nagyon tetszenek az indigó kék batikolt ágyneműk és elhatároztam, hogy készíteni fogok magamnak egy olyan csodát. Hát… majdnem össze jött. 😀 

Hozzávalók:

-hófehér ágyneműhuzat

-indigó textil festékpor

-gumi

-fa lap (én ikeában kapható műanyag kis tálcát használtam)

-gumikesztyű

-nagy űrtartalmú fazék

-víz

-fakanál

 

Az elképzelésem az volt, hogy egy szögletes fa lapot szorítok az összehajtogatott ágynemű mind a két oldalára és csak a kilógó részeket festem sötétkékre. A fejemben egy ilyen kép élt:

Természetesen nem ilyen lett. 😀 Itt jegyezném meg, hogy nem adom fel és jövőre mindenképp újra nekifutok és már össze is raktam a fejemben, hogyan érhetném el ezt a hatást, de ez majd egy másik bejegyzés lesz.

Visszatérve az alkotásomhoz miután ráerősítettem a kis lapokat az összehajtogatott ágyneműre, közben pedig feltettem a legnagyobb lábasomat tele vízzel a villanytűzhelyre, majd beletettem a vízbe 2 csomag indigó festéket . Persze itt mentek az Arkhimédészi számítások, hogy beleteszem az ágyneműt a víz kifolyik és minden kék lesz és egycsapásra apraja falvában érezhetem magam. A vízbe ne felejtsetek sót vagy ecetet tenni, hogy az anyag megőrizze a leendő indigó színét!

A neheze viszont csak itt kezdődik! Ki kell öblíteni a felesleges kék színt a az ágyneműből. Ezt semmiképpen se nagy melegben csináljátok, mert meg fogtok gyulladni. Miután hatszor kiöblítettem és kicsavartam az anyagot és már nem volt hupikék a víz bedobtam a mosógépbe és kicentriztem.

A gép miután megtette a dolgát kiterítettem és csak várnom kellett, hogy megszáradjon és felhúzhassam a takaróra.

 

Összességében nem vagyok elégedetlen, mert mindennek örülök amit saját kezűleg készítek, de azért azt gondoltam jobban fog hasonlítani a fejemben lévő képre. De már megszoktam, hogy nagyon sok minden csak a fejemben létezik. Éljen a Flepnisség!

Remélem te is kedvet kaptál a batikoláshoz a kis bejegyzésemet olvasva! Ha van kedvetek mutassátok meg majd nektek mit sikerült alkotni.

 

 

Róla

Havasi Zsuzsi
Havasi Zsuzsi
Szeretem azt az érzést, amikor egy üres vászonból, vagy egy darab anyagból lesz valami új, hasznos, szemetgyönyörködtető.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.